Roadtrip Portugal 1 week met Vijf sterren deals

Roadtrip Portugal 1 week. Heb je plannen om naar Portugal te gaan? In deze blog vertel ik je mijn verhaal en mijn 1 week roadtrip in Portugal. Portugal is een bestemming die je zeker moet hebben in je bucketlist. Portugal heeft veel te bieden zoals mooi weer, rust, leuke activiteiten en bruisende steden. Als je Portugal zegt denk je gelijk aan Lissabon, Porto en de Algarve. Gelijk heb je want in deze Roadtrip Portugal vertel ik je meer. 1 week is niet heel lang, wij hebben gekomen om naar Lissabon en naar het zuiden te reizen.

Vlucht en vertrek

Een reis naar Portugal hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij hebben onze vlucht geboekt via Veuling. Deze bood de goedkoopste voor onze data. Check gemakkelijk welke data jou het goedkoopste uitkomt. Het inchecken gaat vrij eenvoudig en ook de reis er naartoe verliep goed.

Lissabon

Wij kwamen in de middag aan in Lissabon en hadden nog voldoende tijd om de stad te verkennen. Vanuit de airport van Lissabon kan je eenvoudig naar de binnenstad van Lissabon toe. Voor het gemak kan je de metro nemen of de bus. Het openbaar vervoer is redelijk goedkoop. Een ander goed alternatief is de taxi app Bold. Deze hebben we veelvuldig gebruikt, ook omdat dit een erg goedkoop manier is om van A naar B te reizen. De binnenstad is tot laat open voor als je nog in de avond wilt shoppen of drinken.

In Lissabon is er genoeg te beleven en te doen. Hiervoor zie onze blog over Lissabon. Van Torre de Belem tot Castelo de São Jorge en van de Pastel de Nata tot de oude binnenstad. In Lissabon zal je geen enkele moment vervelen.

Lissabon is een mooie stad met een rijke historie. We raden je dan ook aan om de stad te verkennen met een gids. Wij hadden op twee momenten een gratis gids geboekt die ons over de stad kon vertellen. Met de eerste gids bezochten we de wijk Belem. De gids nam ons mee naar o.a. Torre de Belem en Padrão dos Descobrimentos. In twee uur verken je deze mooie wijk met alle details.

Met de tweede gids hebben we een binnenstad tour gedaan. Deze tour duurt drie uur en word je een ware Lissabon kenner. De historie van de stad tot aan de moderne architectuur. Ook deze free tour raden we je aan. In de zomer kan het erg warm worden dus neem extra water mee en vergeet je loopschoenen niet.

Check hier de wandel tour in Lissabon

photo of tram during daytime

Sintra

Een half uur van Lissabon vind je de stad Sintra. Sintra is een ware paradijs met kastelen paleizen, landhuizen en een enorme stadsmuur. Er zijn hier tal van bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je in Portugal bent. Deze stad is ook uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

In Sintra vind je de volgende bezienswaardigheden. Het bezoeken van Sintra is een dagtrip dus wees goed voorbereid.

  1. Paleis van Pena (Palácio Nacional da Pena)
  2. Park van Pena (Parque Nacional da Pena)
  3. Parque & Palácio de Monserrate
  4. Castelo dos Mouros (Kasteel van de Moren)
  5. Quinta da Regaleira en de Poço Iniciático

We raden je aan om een combi-ticket te kopen met busvervoer in Sintra. Boven zijn er geen parkeerplaatsen en de afstanden van de bezienswaardigheden zijn nogal ver van elkaar.

pena palace in portugal

Algarve

Na een aantal dagen Lissabon is het tijd om naar in het zuiden gelegen Algarve te reizen. Je kunt een auto huren of goedkoop met de bus reizen. Wij hebben kozen voor de huurauto. Geniet van het groene landschap. Vanuit Lissabon naar Lagos duurt de reis ongeveer drie uur.

In de Algarve zijn de badplaatsen Lagos, Portimão, Albufeira en Faro te vinden. Elke stad heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. De stranden in Algarve zijn bijzonder mooi en dus een ideale vakantiebestemming in de zomer.

Lagos

Net zoals de andere steden heeft Lagos een mooie historische binnenstad. Het strand is hier heerlijk en zijn er genoeg restaurants waar je lekker kunt dineren. Bekijk de zonsondergang in Ponta da Piedade. De zon gaat hier perfect onder de horizon.

Portimão

Portimão is een rustigere locatie vergeleken met de andere steden. Echter is hier veel te doen en te beleven. Een must do is de wandelroute Seven Hanging Valleys Trail. Deze 6-km route is ook de meest beroemde wandelroute van de Algarve. Je zult verstelt staan van de mooie de kliffen, de stranden en het landschap. Tijdens deze wandeling komt je ook langs de Benagil Cave. De grot met een ronde open dak die alleen via het water kan bereiken.

Een ander leuke avontuur is een speedboodtocht langs de kliffen en de grotten. Als je geluk hebt kan je ook dolfijnen spotten.

Check hier de speedboat tocht naar de Benagil Caves

Albufeira

Albufeira is een hippe jongeren stad met volop uitgaan en gezelligheid. In de zomermaanden is het hier erg druk. Het strand is prachtig maar kan druk zijn.

bird s eye view photography of cove

Roadtrip Portugal

Raodtrip Portugal een avontuur die je niet snel zult vergeten. Dit was mijn 1 week bezoek aan Portugal. Heb je meer tijd dan kan je ook een grotere roadtrip Portugal doen. Laat in de comments weten hoe jouw vakantie in Portugal was.

Vind je dit een goed artikel? of het je vragen? Laat het hieronder weten.

Check op GetYourGuide de leukste activiteiten in Lissabon

Meer blogs lezen? Check hier.